Nu är The Big Idea project äntligen i hamn!
Det har varit en stressig resa upp och ner. Vi har gråtit i kapp i verkstaden, varit uppe alldeless för tidigt och jobbat till alldeless för sent, men nu är det som sagt äntligen klart. Nu får vi se vad denna kurs kan resultera i. Om man får vara med på eventuella utställningar eller om jag ska gömma mitt projekt i källaren och aldrig mer titta på det. Ha, nej då! Jag kommer självklart att använda mitt bord, visa det den kärlek och respekt som möbler förtjänar. Det är något som jag aldrig riktigt har förstätt, men att folk tillverkar möbler och objekt men sedan får man aldrig röra dessa eller använda dom. Det är förståligt om de ska "konserveras" och vara fina tills det är dags för fotograferingoch utställning, men jag blir så ledsen när jag ser att dessa föremål aldrig används i det systet. För jag vill inte tillverka produkter som sedan ställs på pedistal. De ska ju användas!

Men nog om detta! 

Mitt expanderbara matbord är i alla fall klart och jag är nöjd med designen och förhållandevis nöjd med snickeriet. Pga den otroligt korta tiden och mina begränsade kunskaper så är jag nöjd. Men jag tänkte att i framtiden ska jag vässa designen och tillverka ett nytt som är 100 % klart i båda aspekter. 

Temat på denna kurs har varit "Survival" och mitt koncept har handlat om att designa ett matbord som man anpassar efter rum/situationer i livet. Ibland behöver man ett litet avlastnings/frukostbord för en person och sedan på dagen har man middag för 6 personer och kan då dra ut bordet. Jag har undersökt olika sätt att expandera/minimera yta och detta var ett koncept jag gillade. Eftersom jag tycker om att teckna mycket så ville jag att det skulle ha en schyst profil och om man kunde kombinera alla dessa tankar. Då hittade jag mina återkommande trianglar och fann att med hjälp av matematik och detta mönster kan få ihop en ny typ av expanderbart bord.  Så NÖJD!

share