Long time no see!

Oj, när blev det sommar?

Denna termin har sprungit ifrån mig fortare än vinden. Känslan av att inte ha hunnit med det man tror att man ska göra finns närvarande. När jag sätter mig ner och försöker reflektera över terminen och detta år och vilken karusell det har varit, inser jag att kreativiteten och produktiviteten har funnits med mig hela tiden, men man tycker att man alltid kan göra mer. Den senaste veckan har jag haft en fruktansvärd förkylning så tid för reflektion har jag hunnit ha.

Möbelmässan tog plats och det var nog den galnaste och roligaste veckan i mitt liv. Av utmattning åkte jag till Paris för reträtt och inspiration. Spatserandes på Paris vackra gator och kvarter hittade jag tillbaka till rätt spår, och vann dessutom över min höjdrädsla när vi åkte upp i Eifeltornet en stormig fredagskväll. 

Snön smälte och jag var tillbaka i Sverige, påbörjade nya kurser och fortsätta utvecklas inom trä och design. Vi samarbetade med ett företag och tillverkade bänkar, presenterade i kostym och börja känna sig professionell. Våren kom till Dals Långed och löven slog ut på björkarna, fikaraster på altanen och många roliga mail trillade in i min box. 

Regnet kom och avdelningen tog sitt pick och pack och åkte på studie resa till New York och Philadelphia i 10 dagar. 10 dagar av för mycket mat, öl och trevligheter och allt för lite sömn resulterade i en kanon-förkylning men ett glatt hjärta. Båda städerna var fanstastiska och vi besökte designers arv så som George Nakashima, Esherick och dessutom Hancock Shaker village - helt amazing! Inspirationen och pulsen från NY's liv och gator blir ett overload av awesomeness och det blir svårt att hantera så mycket fint och bra på en och samma gång. NY fick mitt hjärta, kan flytta dit vilken minut som helst. Finns det någon design studio som vill ha en ambitiös student med trä-skills???

Sommaren anlände till Dals Långed och hela avdelningen också. Nu när jetlagen har lagt sig och förkylningen fortsätter har jag ändå haft en del tid till mitt egna projekt. Jag har skrivit ett PM om att jag ska tillverka en sittstruktur utan lim och skruv som inspireras av en stol som jag har haft som inspiration i ett tidigare projekt. Examinationen är om mindre än en vecka så pennan glöder i skissblocket och tankarna om konstruktion flödar runt över allt. Vid sidan av skissandet har jag gjort små modeller i kartong och sedan en större i trä och läder. Samtidigt som jag gör en modell i 3D. Mycket att göra till deadline men detta ska vi få att fungera, fast sommaren har dykt upp och hjärnan vill ha semester så får jag jobba på. Bara 8 dagar kvar, sen är jag klar med andra året. Galet.

 

share